Derfor betaler det sig at bruge penge på skidtet

… og to andre ting, du kan lære af, at jeg har en mentor

Jeg har netop haft en snak med Cammilla.

Min mentor.

Hun hjælper mig med min forretning. For selvom, jeg et eller andet sted synes, jeg nok burde kunne klare det selv, så er kendsgerningen, at det kan jeg ikke.

Det går i hvert fald meget bedre med hende. Og hurtigere.

Det er der flere grunde til.

Jeg vil gerne dele tre af dem med dig her.

Fordi jeg synes, de også kan lære dig en masse om, hvad der skal til for at rykke på det, der er vigtigt for dig.

1. Penge forpligter 

Jeg betaler Cammilla for at være min mentor. Og den simple kendsgerning gør, at jeg rykker på det, jeg sætter mig for sammen med hende. For nu har jeg jo betalt for skidtet.

Ligesom når du køber et par nye løbesko. Selvom du har et par gamle. Men når du køber et par nye, er det fordi, du tror på, at du så også rent faktisk kommer ud at løbe, ikk?

Pointe: Når du har haft penge op af lommen, er der større chance for, at du gør det, du siger du vil. Fordi din indre finansminister ellers punker dig med, at det er penge ud af vinduet.

2. At bede om hjælp er første skridt på vejen

Jeg gik rundt om den varme grød et stykke tid, før jeg skrev til Cammilla. For jeg syntes jo nok, at jeg burde kunne gøre det her selv. Man er vel selvstændig! Men jeg kunne se, hvordan jeg flere gange alligevel fandt på undskyldninger og smutveje for ikke at gøre det, jeg havde sat mig for. Måske også fordi det var lidt svært. Så jeg endte med at række hånden ud efter hjælp. Fordi jeg vidste, det var det, der skulle til.

Pointe: Når du rækker hånden ud efter hjælp, er det ofte fordi du har erkendt over for dig selv, at du har et problem. Og det at erkende, at man har et problem, er en forudsætning for at kunne løse det. For eksempel ved at bede andre om hjælp.  

3. Bliv spejlet

Jeg har kastet mange professionelle bolde op i luften i år. Og jeg er ikke nogen jongleur. Derfor kan det være svært at gribe alle bolde. Og holde overblikket. Hvad er vigtigst? Hvad skal jeg gøre i hvilken rækkefølge? Med Cammilla får jeg et spejl. På hvad jeg har gang i. Fordi hun sidder på den anden side af bordet og neutralt observerer og stiller spørgsmål til mit virvar af røde, gule og blå bolde. Og det giver den der følelse: “Nå ja. Det kan jeg godt se. Det havde jeg ikke lige tænkt over. Eller set. Eller forstået”.

Pointe: Vi kan ikke se os selv. Det er en kendsgerning. Derfor er det rigtig smart at have en person udefra, som kan. Fordi det spejler os tilbage, så vi faktisk kan se os selv og det, vi har gang i. Og samtidig få andre perspektiver. 

********

Når du er klar til at forpligte dig, få hjælp til og blive spejlet på, hvad du gerne vil med dit arbejdsliv, så ligger det hele klar til dig i PassionsAnalysen.

  • Forpligtelsen (over for dig selv) får du ved at betale penge for kurset
  • Hjælp til processen får du i form af 15 mp3 filer, som jeg har indtalt og som guider dig igennem forløbet. Samt tilhørende arbejdsark til at skrive dine svar ind på, så du har overblik over din process.
  • Og endelig har du også mulighed for at blive spejlet, ved at tilkøbe personlige skypesessioner med mig. Når det passer ind i din process.

Ses vi ovre på den anden side?

Share Button