Kom hurtigere i mål. Med skyggearbejde

Jeg ved ikke med dig, men jeg har altid tænkt, at det at finde sin passion måtte være en rigtig dejlig oplevelse. Lidt som at vinde i lotto, ikk! Så det var lidt af en nitte, da indsigten for nogle år siden holdt sit indtog i mig, og jeg i stedet for at huje og hoppe fandt mig selv liggende og stortude på min sofa. (Ubevidst) fanget af mine skygger. 

Forestil dig det her. Du har lige fået en nærmest bogstavelig åbenbaring:

“Du er sat her på jorden for at bidrage med æstetik, Louise”.

Kapouw! Tag den!

Jeg ved ikke, hvordan du ville have reageret. Men jeg græd. Som pisket.

På daværende tidspunkt var min skyggeerfaring ligeså tynd som pelsen på min hundehvalps mave. Så det er i bagklogskabens skarpe lys, at jeg kan se, at jeg var fanget af mine skygger.

Jeg græd nemlig ikke kun, fordi det føltes både stort og ja, eksistentielt at lande den indsigt. Nej, jeg græd også og især, fordi jeg i sekundet efter indsigten blev bange.

1) For hvad andre skulle tænke om mig, hvis jeg fortalte om oplevelsen: At jeg var selvoptaget, prætentiøs, måske indbildsk?

2) For hvordan jeg skulle udleve den her ret så storladne men samtidig ret brede passion: Bidrage med æstestik. Jeg havde jo ingen uddannelse inden for noget med æstetik! Og skulle jeg lade alt andet falde til jorden for det? Igen tænkte jeg: Og hvad ville andre så ikke synes om mig, hvis jeg gjorde? At jeg var uansvarlig, egoistisk, naiv?

Hvis du læste mit sidste blogindlæg, så husker du måske, at skygger er de her egenskaber, vi ikke kan eller vil se os selv som. Og selvom det i sig selv kan gøre, at du ikke har lyst til at kigge på dem, så er faktum, at vi alle har skygger. Om vi vil det eller ej. Og de driver os rundt i manegen og får os til at gøre ting, vi ikke vil. Eller får os til ikke at gøre det, vi netop gerne vil.

Derfor bør du kende dine skygger. Så du fuldt bevidst og hurtigere kan styre dit liv i den retning, du gerne vil. Ved hjælp af dine skygger. Jeg fik handlet på min indsigt uden skyggeindsigt, men det var langsommeligt og møjsommeligt, fordi jeg ikke rigtig var bevidst om, hvad der kørte med mig.

Så tænk på det sådan her. Det er med din skygge som med din passion. Du kan først handle på den, når du er bevidst om den. Eller. Det hjælper dig i hvert fald hurtigere i mål!

PS til dig der måske tænker: Men hvad har æstetik med coaching at gøre? Og for at understrege en af mine passionspointer: Du skal ikke nødvendigvis smide alt, du har gang i væk, for at udleve din passion. Den kan integreres i det, du laver.

Det med at bidrage med æstetik har for mig både en materiel og immateriel form. Den materialle form udlever jeg fx ved at lave blomsterarrangementer. Altså en fysisk udgave af æstetik. Den immatrielle form kommer derimod i spil, når jeg fx hjælper andre med at finde og udleve deres passion. Det at se mennesker folde sig ud er i min verden en ikke-fysisk form for æstetik.

Share Button